Biografie - Ronald Nijboer
14479
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14479,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.3.1,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive
 

Biografie

Over Ronald

Ronald Nijboer (Zwolle, 1987) is schrijver en socioloog. Hij groeide op in de Noordoostpolder en studeerde in Groningen, Melbourne (Australië) en Amsterdam.

Zijn schrijverschap begon met de vondst van de legerkist van zijn grootvader. Deze bleek vol te zitten met dagboeken en brieven over diens tijd als soldaat in Indonesië. Een zoektocht naar zijn opa’s verleden, van Hardenberg naar Java, resulteerde in 2017 in Ronalds eerste boek Tabé Java, tabé Indië.

In 2023 verscheen Wereldzee in de polder. Daarin voer Ronald het IJsselmeer rond in het kielzog van de Fransman Henry Havard. Die maakte in 1873 een iconische reis langs de kusten van de Zuiderzee. 150 jaar later maakte Ronald met een historische tjalk dezelfde tocht en onderzocht hoe we zijn omgegaan met ons landschap en onze cultuur.

Naast zijn boeken werkt Ronald als senior onderzoeker bij DSP-groep en woont tegenwoordig weer in de Noordoostpolder.

Ronald Nijboer
Instagram feed

Ronald Nijboer

e:   nijboerronald@gmail.com

Volg hier mijn verhalen via social media